Post Top Ad

Τετάρτη, Μαΐου 27, 2015

Βάλτε τέλος στον ρατσισμό του ΟΑΕΕ

Αν υπήρχε όργανο μέτρησης της οργής στο χώρο των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, θα είχε τερματίσει. Αν υπήρχε δημοσκόπηση του αισθήματος της αδικίας στον ίδιο χώρο, θα είχε βγάλει τους μικρούς επαγγελματίες στον δρόμο. Αν υπήρχε λίγη τσίπα σε όλους αυτούς που κυβέρνησαν και κυβερνούν, δεν θα τολμούσαν να μιλούν για ισονομία και κράτος δικαίου, ενώ κουνούν απειλητικά το δάκτυλο στους κατεστραμμένους.

Μα δεν υπάρχει τίποτα απ’ αυτά, μόνο τα αντίθετά τους υπάρχουν.

Αναλγησία και αδιαφορία για την έως τα χθες «ραχοκοκκαλιά» της ελληνικής οικονομίας και σημερινό ετοιμοθάνατο ασθενή. Απάθεια μπροστά στην άγρια εκμετάλλευση της αγελάδας που τάιζε και ταΐζει την πραγματική οικονομία.

Αντιαναπτυξιακές λογικές και απουσία κανόνων υγιούς και ισότιμης ανάπτυξης, είναι η καθημερινότητα σε πάνω από ενάμιση εκατομμύριο Έλληνες, πολίτες μόνο στα χαρτιά.

Στις παρανομίες και στα προβλήματα του ΟΑΕΕ που καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ήρθε πρόσφατα να προστεθεί και η αποκάλυψη πως οι αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών –των αυτοαπασχολούμενων προς τον εαυτό τους– δεν γίνονται βάσει μελετών, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει αντίστοιχη αύξηση εισοδήματος αλλά, ετσιθελικά κι αυθαίρετα. (1)
http://www.capital.gr/
Ετσιθελικά κι αυθαίρετα, με πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων, ανά τριετία οι υποχρεωτικά «ασφαλισμένοι» του ΟΑΕΕ, εξαναγκάζονται να πληρώσουν περισσότερα για τον αέρα που αναπνέουν, για το δικαίωμά τους να μπορούν να εργάζονται, για το δικαίωμά τους στην αξιοπρέπεια, για το δικαίωμά τους να μπορούν να ζουν, χωρίς να γίνονται επαίτες σε βουλευτικά γραφεία για μια θέση στο δημόσιο.

Ετσιθελικά κι αυθαίρετα, με μόνο αδιαμφισβήτητο γεγονός την αύξηση της ηλικίας τους, ο ΟΑΕΕ τους χαρατσώνει κάθε τρία χρόνια με 10% επιπλέον, σε μια επαίσχυντη πράξη επίδειξης ηλικιακού ρατσισμού.

Ετσιθελικά κι αυθαίρετα και με βάση την ανύπαρκτη νομικά «θεωρία της συλλογικής ευθύνης» που εφαρμόστηκε σε ολοκληρωτικά καθεστώτα και γενοκτονίες, τους επιβάλλονται φόροι και εισφορές δυσανάλογα με τα πραγματικά τους εισοδήματα, παράνομα και αντισυνταγματικά, μέχρι της πλήρους οικονομικής εξόντωσης και δήμευσης των περιουσιών τους.



Ετσιθελικά κι αυθαίρετα, εν μέσω συνθηκών πλήρους ύφεσης, τους οδηγεί στην έξοδο από την παραγωγική διαδικασία του τόπου κι ενώ ο ιδιωτικός τομέας ήδη μετράει κοντά στα δύο εκατομμύρια άνεργους, για τους οποίους δεν θα δούμε προσεχώς πάρτυ δικαίωσης, ούτε θ’ ακούσουμε πολιτικών βαρύγδουπες δηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To trikalazoom.gr δίνει την δυνατότητα στους συμπολίτες μας να εκφράζονται ελεύθερα αλλά δεν υιοθετεί τα σχόλια κανενός.
Το περιεχόμενο διατίθεται ελεύθερα χωρίς περιορισμούς υπό τον όρο της παραπομπής στην αρχική του πηγή.
Ευχαριστούμε και καλή συνέχεια....