Post Top Ad

Σάββατο, Ιουνίου 27, 2015

Ντάισελμπλουμ: Έκλεισαν τις πόρτες στις συζητήσεις

Η απόφαση της Αθήνας για δημοψήφισμα ήταν μια αρνητική έκπληξη τόνισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στο Eurogroup.
Ο ίδιος χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι η θέση της κυβέρνησης είναι υπέρ του «όχι».Μίλησε ακόμη για μια «θλιβερή κατάσταση», τονίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε τις προτάσεις που της έγιναν από τους εταίρους.

Η Αθήνα έκλεισε την πόρτα των διαπραγματεύσεων, ενώ ήταν ακόμη ανοικτή. Θα ακούσουμε τις απόψεις της Ελλάδας και θα συζητήσουμε για τις όποιες συνέπειες, πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το Reuters o κ. Βαρουφάκης σκοπεύει να ζητήσει από το Eurogroup παράταση του προγράμματος διάσωσης για λίγες εβδομάδες, προκειμένου να διευκολυνθεί το δημοψήφισμα.

Ωστόσο στη συνεδρίαση του Εuro Working Group που πραγματοποιήθηκε πριν το Eurogroup αποφασίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες, πως δεν είναι δυνατή η παράταση του ελληνικού προγράμματος μετά την Τρίτη 30 Ιουνίου.
Λαγκάρντ: Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις

Πάντοτε δείξαμε ευελιξία σε ό,τι αφορά την Ελλάδα δήλωσε η Κ. Λαγκάρντ. Η χώρα χρειάζεται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στα δημοσιονομικό «μέτωπο».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ πρόσθεσε πως η χώρα χρειάζεται οικονομική στήριξη και μια δράση για το χρέος από την πλευρά των ευρωπαίων. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αναφορικά με την Ελλάδα, σημείωσε.
Σόιμπλε: Η Ελλάδα αποφάσισε να τερματίσει τις διαπραγματεύσεις

«Ήρθαμε εδώ έτοιμοι να συμφωνήσουμε σε μια κοινή θέση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Eurogroup όμως τώρα η ελληνική κυβέρνηση, αν το κατάλαβα σωστά, έχει τερματίσει μονομερώς τις διαπραγματεύσεις... θα πρέπει να δούμε τι θα ακολουθήσει», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στο Eurogroup.

«Θέλαμε να διαπραγματευτούμε για πολλά πράγματα όμως φαίνεται πως οι διαπραγματεύσεις κηρύχθηκε ότι τελείωσαν από τον κ. Τσίπρα αν κατάλαβα σωστά αυτό που ανακοίνωσε χθες το βράδυ στην ελληνική τηλεόραση και σήμερα στην ελληνική Βουλή, και έτσι δεν υπάρχει πλέον βάση για διαπραγμάτευση.

Η προθυμία των συναδέλφων, που χθες το βράδυ είπαν αντίο στον κ. Τσίπρα και που δεν θα μπορούσαν να περιμένουν αυτό που ανακοίνωσε στην τηλεόραση το βράδυ, δεν είναι πολύ μεγάλη.

Είναι ξεκάθαρο ότι ποτέ δεν μπορούμε να αποκλείουμε εκπλήξεις με την Ελλάδα, έτσι μπορεί πάντα να υπάρχει ελπίδα.

Όμως κανένας από τους συναδέλφους μου με τους οποίους έχω ήδη μιλήσει δεν βλέπει πιθανότητα για το τι μπορούμε πλέον να κάνουμε».

Ερωτηθείς για το Plan B, ο κ. Σόιμπλε είπε πως «το πρόγραμμα λήγει στις 30 Ιουνίου. Γνωρίζουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες. Αυτό είναι ένα ζήτημα για τις ελληνικές τράπεζες, τις αρχές της Ελλάδας, η ΕΚΤ θα πρέπει να το αντιμετωπίσει. Έτσι πρέπει να μιλήσουμε για όλα αυτά. Τι σημαίνει Plan B; Πρέπει να μιλήσουμε για την κατάσταση ως έχει. Η Ελλάδα έχει φύγει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων και έτσι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου την Τρίτη λήγει το πρόγραμμα, διότι δεν υπάρχουν άλλες διαπραγματεύσεις».
Μοσκοβισί: Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη

Θα εκτιμήσουμε την κατάσταση. Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη, τόνισε ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Δουλέψαμε γι' αυτό μέχρι χθες το βράδυ, οι διαφορές ήταν μικρές. Όταν υπάρχει θέληση υπάρχει τρόπος. Η Ελλάδα πρέπει να δείξει τη θέλησή της, συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε πώς θα εξετάσουμε που βρίσκεται η κατάσταση και ποιες είναι οι επιλογές. Το Eurogroup θα αναλάβει τις ευθύνες του. Θα συζητήσουμε με τον Γιάννη Βαρουφάκη για να δούμε ποιες είναι οι θέσεις της κυβέρνησης. Μετά θα συζητήσουμε για τις επόμενες κινήσεις. Οι προτάσεις των θεσμών είναι στο τραπέζι, είναι καλές προτάσεις, υπογράμμισε ο Γάλλος Επίτροπος.
Στουμπ: Θλιβερή μέρα για τον ελληνικό λαό

Υπάρχει μια σχετική ομοφωνία στο Eurogroup ότι το τρέχον πρόγραμμα δεν μπορεί να παραταθεί και έτσι νομίζω πως το Plan B θα γίνει Plan A. δήλωσε ο Φινλανδός ΥΠΟΙΚ, Αλεξάντερ Στουμπ.

Είναι δυνητικά μια πολύ θλιβερή ημέρα για τον Ελληνικό λαό. Νομίζω πως το Plan B είναι η μόνη επιλογή στο τραπέζι και το Eurogroup πρέπει να μείνει σταθερό και προσηλωμένο. Σε ότι αφορά την επιβολή ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων, αυτό εξαρτάται από τους ίδιους τους Έλληνες. υπογράμμισε.
Ντε Γκίντος: Το δημοψήφισμα περιπλέκει την κατάσταση

Προφανώς το ελληνικό δημοψήφισμα περιπλέκει την κατάσταση, είναι δύσκολο να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις υπό αυτές τις συνθήκες, τόνισε ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ.

Σήμερα σχεδιάζαμε να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση. Σε ότι αφορά την παράταση του προγράμματος, είπε ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα το οποίο λήγει την Τρίτη. Είναι δύσκολο να λάβουμε αυτήν την απόφαση καθώς υπήρξε μια μονομερής διακοπή των διαπραγματεύσεων. Αυτό έχει συνέπειες... ελπίζω πως με κάποιον τρόπο μέσα στις επόμενες ώρες η ελληνική κυβέρνηση θα αναθεωρήσει την θέση της. Τα πάντα μπορούν να ξανα-ανοίξουν, υπογράμμισε.

«Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ. Θέλουμε αυτό που είναι καλύτερο για την Ελλάδα και την ευρωζώνη, όμως η διενέργεια δημοψηφίσματος κάνει πολύ πιο περίπλοκη τη ζωή για όλους. Είμαστε όλο και πιο κοντά στο να γίνει Plan A το Plan B».
Σέλινγκ (αυστριακός ΥΠΟΙΚ):Πρέπει να συζητηθεί το Plan B

Με την απόφαση για δημοψήφισμα, η Ελλάδα έφυγε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είπε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να συζητηθεί το Plan B για την Ελλάδα.
Βέλγος ΥΠΟΙΚ: Δύσκολο να δοθεί παράταση

Eίναι δύσκολο να υπάρξει μια παράταση του προγράμματος για την Ελλάδα, δήλωσε ο Βέλγος υπουργός οικονομικών.
Δεν θα γίνει καμία συζήτηση για το δημοψήφισμα, πρόσθεσε.

Ενδεχομένως να υπάρξει μια συζήτηση για ένα plan B. H Aθήνα έχασε πολύ χρόνο τις τελευταίες εβδομάδες, ανέφερε.
Πηγή: http://www.euro2day.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To trikalazoom.gr δίνει την δυνατότητα στους συμπολίτες μας να εκφράζονται ελεύθερα αλλά δεν υιοθετεί τα σχόλια κανενός.
Το περιεχόμενο διατίθεται ελεύθερα χωρίς περιορισμούς υπό τον όρο της παραπομπής στην αρχική του πηγή.
Ευχαριστούμε και καλή συνέχεια....