Post Top Ad

Πέμπτη, Ιουνίου 11, 2015

Για το μήνα του Άρη αποσπάσματα λόγων και αντίλογων από το χώρο της Ομογένεια

«Φίλε Greenpeace, πολύ η διαφορετική η δεύτερη προσέγγισή σου και βλέπω (διαβάζω) ότι σε πολλά πράγματα συμφωνώ μαζί σου. Απλά θέλω να πιστεύω ότι στο χώρο της αριστεράς δεν πέθαναν όλα.
Τα κουσούρια της αριστεράς τα γνωρίζω, δεν έπαψα ποτέ να τα επισημαίνω γι’ αυτό και δεν ανήκω σε κανέναν. Τώρα γιατί είμαι υπέρ της αναγνώρισης της εθνικής αντίστασης και των ηρών αυτής, είναι ακριβώς για τους παραπάνω λόγους. Πιστεύω πως η αλήθεια έχει σκεπαστεί και θα πρέπει κάποια στιγμή να τη μάθουμε έστω στο ελάχιστο. Δεν είμαι υπέρ μισητών αντιπαραθέσεων και δεν έχω «εχθρούς» αλλά δεν μπορεί μερικοί να σαλιαρίζουν για την εθνική αντίσταση η οποία αποτελεί μεγάλο μέρος της ιστορίας μας. Σέβομαι τις απόψεις των συνανθρώπων μου ακόμα και να μη συμφωνούμε. Αλλά η αντικειμενικότητα πρέπει πάντα να μένει άσπιλη και μακριά από οποιαδήποτε συμφέροντα. Και η δική μου προσπάθεια, σε ό, τι αφορά τον Άρη Βελουχιώτη, αυτό το σκοπό έχει. Ο καθένας μας είναι ελεύθερος να αποφασίζει για τις πράξεις του και τις επιλογές του. Η επιλογές του Άρη ήταν υπέρ της πατρίδας και των ελλήνων γι’ αυτό και αφορίστηκε δεόντως απ’ τους συντρόφους του. Δε βλάπτει λοιπόν να θυμούμαστε κι ούτε να απορρίπτουμε ή να περιφρονούμε αγωνιστές που έχουν θυσιαστεί και έχουν γραφεί τόμοι από βιβλία και τέλος όπως σωστά επισημάνεις: «Όποιος είναι ήρωας και αγωνιστής, ούτε εκδηλώσεις θέλει ούτε μουσεία...». Αυτό ασφαλώς θα μπορούσε να ισχύει σε μια κοινωνία με ανοιχτά μάτια και λεύτερο νου.

..................................................................................................................................

Βάϊε αν κάτι με σταναχωρεί τα 30 αυτά χρόνια της ζωής μου, είναι αυτή η φοβερή πλύση εγκεφάλου. Σίγουρα ξέρω περισσότερα για τον Βελουχιώτη και το Πολυτεχνείο παρά για τον Μέγα Αλέξανδρο και γι' αυτό φρόντισαν οι ηρωϊκοί αγωνιστές τών club της Μυκόνου και των σύγχρονων πολυτελών ανακτόρων της Εκάλης. Κάτι σαν τη βίλα της Μιμής δηλαδή, των 3 δισ δραχμών του αξέχαστου αγωνιστή της δημοκρατίας Α. Παπανδρέου που μαζί με την αείμνηστη συντρόφισσα Μελίνα πετούσαν πέτρες στις δυνάμεις ασφαλείας (από τη Γαλλία όμως). Όλοι αυτοί οι ήρωες και φοβεροί αγωνιστές, καλύτερα να ευχαριστούν τον Θεό για την δικτατορία, γιατί αλλιώς κανένας από δαύτους δεν θα πλούτιζε. Όποιος είναι ήρωας και αγωνιστής, ούτε εκδηλώσεις θέλει ούτε μουσεία. Το πιθανότερο είναι να θέλει να παραμείνει ανώνυμος μέσα στο πλήθος. Ο σύγχρονος Έλληνας όταν ακούει για αγωνιστές της δημοκρατίας και άλλα τέτοια, το μυαλό του πάει στην απάτη, τη λούφα και την κομπίνα.

Αν πιστεύεις ότι διαχωρίζουμε τους κομπιναδόρους επαγγελματίες πολιτικούς σε αριστερούς και δεξιούς, τότε σε πληροφορώ ότι έχουμε κάνει άλματα στον τομέα ''ιδεολογία''. Δεν είμαστε πια αφελείς. Σπουδάζουν τα παιδιά τους πολιτική για να συνεχίσουν να μας αρμέγουν στον αιώνα τον άπαντα, πράγμα που λίγο διαφέρει από τις αυτοκρατορικές οικογένειες των περασμένων αιώνων. Η σύγχρονη πολιτική σκηνή σε όλον τον κόσμο μοιάζει με οικογενειακή επιχείρηση.Τα παιδιά μας θα βρουν μπροστά τους τα τρισέγγονα του Καραμανλή και του Παπανδρέου. Γι' αυτό εμείς που ξέρουμε, θα τα προετοιμάσουμε ανάλογα. 

 Ιούνιος 07 2015
Vaios Fasoulas pelasgos@fasoulas.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To trikalazoom.gr δίνει την δυνατότητα στους συμπολίτες μας να εκφράζονται ελεύθερα αλλά δεν υιοθετεί τα σχόλια κανενός.
Το περιεχόμενο διατίθεται ελεύθερα χωρίς περιορισμούς υπό τον όρο της παραπομπής στην αρχική του πηγή.
Ευχαριστούμε και καλή συνέχεια....