Το βιολογικό κρασί γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο που μόνο λίγοι γνωρίζουν στα Τρίκαλα.
Οι περισσότεροι αμπελουργοί, χρησιμοποιούν σκευάσματα μυκητοκτόνα που τα ψεκάζουν τα σταφύλια για τις μυκητολογικές ασθένειες, όπως είναι ο περονόσπορος, ο βοτρύτης και το ωίδιο.
Το trikalazoom.gr για πρώτη φορά θα σας αποκαλύψει πως φτιάχνουμε ένα ντόπιο βιολογικό κρασί χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων.
Τα σταφύλια που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι απο κληματαριά, και ψεκάστηκαν κατά καιρούς με ξύδι για τον περονόσπορο [5 κουταλιές σούπας σε 5 λίτρα νερό], και για το ωίδιο [10 ή 8 κουταλιές γάλα εβαπορέ σε 5 λίτρα νερό], και φτιάξαμε το σπιτικό βιολογικό κρασάκι. Ο βαθμός που είχε ο μούστος ήταν στους 12,8.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
To trikalazoom.gr δίνει την δυνατότητα στους συμπολίτες μας να εκφράζονται ελεύθερα αλλά δεν υιοθετεί τα σχόλια κανενός.
Το περιεχόμενο διατίθεται ελεύθερα χωρίς περιορισμούς υπό τον όρο της παραπομπής στην αρχική του πηγή.
Ευχαριστούμε και καλή συνέχεια....