Post Top Ad

Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2016

Οι γυναίκες δεν προστατεύουν τις φωτογραφίες στο κινητό τους

Επίσης, η έρευνα έδειξε ότι, ενώ οι γυναίκες είναι πιο πιθανόν να μοιραστούν με άλλους φωτογραφίες των ίδιων (48%) και ανθρώπων που γνωρίζουν (40%), σε σύγκριση με το 43% και το 33% των ανδρών, αντίστοιχα, μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες τους, όπως δήλωσε το 29%, είναι η ασφάλεια των φωτογραφιών και των βίντεο τους, σε περίπτωση που ένας ψηφιακός εγκληματίας αποκτούσε πρόσβαση στη συσκευή τους.

Περίπου μία στις δύο ανησυχεί ότι αυτές οι φωτογραφίες και άλλες πληροφορίες θα μπορούσαν να κοινοποιηθούν με ακατάλληλο τρόπο ή χωρίς συγκατάθεση, κάτι που μπορεί να προκαλέσει αμηχανία, ντροπή κι, ενδεχομένως, ψυχολογική βλάβη, σε περίπτωση που οι φωτογραφίες σταλούν σε λάθος άτομο (25% των Ευρωπαίων γυναικών). Επίσης, ένα 25% ανησυχεί ότι ένα τέτοιο συμβάν θα μπορούσε ακόμα και να βλάψει τις σχέσεις του.

Παρόλα αυτά, πολλές αδυνατούν να εκτιμήσουν πόσο ευάλωτες είναι σε ψηφιακές επιθέσεις. Μόλις το 15% των Ευρωπαίων γυναικών πιστεύει ότι θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο, σε σύγκριση με το 25% των ανδρών. Ως αποτέλεσμα, δεν εφαρμόζουν μέτρα ασφάλειας για την προστασία των πολύτιμων φωτογραφιών τους ή άλλων ευαίσθητων πληροφοριών, που είναι αποθηκευμένες στις συσκευές τους. Σε αντίθεση με τους άνδρες, το 16% των Ευρωπαίων γυναικών παραδέχεται ότι δεν προστατεύει τη συσκευή του με κωδικό πρόσβασης, ενώ το 10% δεν χρησιμοποιεί κανενός είδους λύση ασφάλειας.

Αυτή η έλλειψη εκτίμησης του κίνδυνου επιβεβαιώνεται και από πρόσφατο online τεστ ασφάλειας, όπου το 27% των γυναικών παραδέχτηκε ότι δεν διατηρεί αντίγραφα ασφαλείας των συσκευών του, διακινδυνεύοντας, έτσι, να χάσει όλες τις πολύτιμες φωτογραφίες, βίντεο και αρχεία, αν η συσκευή κλαπεί ή καταστραφεί. Συγκριτικά, οι άνδρες είναι περισσότερο προετοιμασμένοι, καθώς το 80% αυτών διατηρεί αντίγραφα ασφαλείας των συσκευών του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για να αποτραπεί η πρόσβαση απατεώνων σε εικόνες, βίντεο και άλλα πολύτιμα δεδομένα, τα αρχεία που βρίσκονται αποθηκευμένα σε ψηφιακές συσκευές, πρέπει να προστατεύονται με κωδικούς πρόσβασης και κρυπτογράφηση. Θα πρέπει, επίσης, να δημιουργούνται συχνά αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων, ώστε να μην χαθούν για πάντα, αν η συσκευή κλαπεί ή καταστραφεί. Αν αυτά τα δεδομένα κοινοποιηθούν ή αντιγραφούν, θα πρέπει να είναι κρυπτογραφημένα, ώστε να παραμείνουν προστατευμένα, ακόμη κι αν πέσουν σε λάθος χέρια.

Τα δεδομένα προέρχονται από την έρευνα «Consumer Security Risks 2015» και από ειδικό online τεστ της Kaspersky Lab, η οποία είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες ψηφιακής ασφάλειας στον κόσμο και η μεγαλύτερη ιδιωτική επιχείρηση του κλάδου. Η εταιρεία είναι μεταξύ των τεσσάρων κορυφαίων παρόχων λύσεων ασφάλειας για χρήστες τερματικών συσκευών στον κόσμο, βάσει στοιχείων της IDC για το 2014. Από το 1997, η Kaspersky Lab παρουσιάζει καινοτομίες στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας, προσφέροντας αποδοτικές λύσεις για την προστασία των καταναλωτών, των μικρομεσαίων και των μεγάλων επιχειρήσεων. Η Kaspersky Lab είναι μία διεθνής εταιρεία, με λειτουργίες που εκτείνονται σε 200 χώρες και Περιφέρειες ανά τον κόσμο, ενώ παρέχει online ασφάλεια σε πάνω από 400 εκατομμύρια χρήστες.

http://www.matrix24.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To trikalazoom.gr δίνει την δυνατότητα στους συμπολίτες μας να εκφράζονται ελεύθερα αλλά δεν υιοθετεί τα σχόλια κανενός.
Το περιεχόμενο διατίθεται ελεύθερα χωρίς περιορισμούς υπό τον όρο της παραπομπής στην αρχική του πηγή.
Ευχαριστούμε και καλή συνέχεια....