Post Top Ad

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20, 2017

Δολοφόνησαν με φόλες σκυλιά και γάτες στα Τρίκαλα

3 σκύλοι και 4 γάτες βρήκαν φρικτό θάνατο από δηλητηριασμένα δολώματα σήμερα στο κέντρο της πόλης. Αν και υπήρχε άμεση κτηνιατρική περίθαλψη από το Φιλοζωικό Σωματείο Artemis στα 2 σκυλιά για τα οποία υπήρχε ενημέρωση, τα άτυχα ζώα δεν τα κατάφεραν.
Τα ζώα που απεβίωσαν είναι:
1. Αρσενικός σκύλος, τιγρέ, μεγαλόσωμος . Κυκλοφορούσε στο κέντρο των Τρικάλων και συνήθως κοιμόταν επί της οδού Βύρωνος.
2. Αρσενικό τσομπανόσκυλο, λευκό-μαύρο. Επίσης κυκλοφορούσε στο κέντρο των Τρικάλων και συνήθως κοιμόταν κοντά σε εισόδους από μεγάλα καταστήματα χωρίς να δημιουργεί προβλήματα.
3. Θηλυκή σκυλίτσα (στειρωμένη), μαύρο με λίγο καφέ-μπεζ. Κυκλοφορούσε στο κέντρο και στην περιοχή της Αγίας Μονής, επίσης πολύ φιλική.
4. Τέσσερις (4) γάτες στην κεντρική πλατεία, μαμά με 3 μωράκια που δεν απομακρύνονταν απ την περιοχή τους.
Παρακαλούμε όποιος βρισκόταν πριν από τις 08.00 π.μ. ώρα (όπου έλαβε χώρα το πρώτο περιστατικό) στην περιοχή της κεντρικής πλατείας - Βύρωνος με Κανουτά και αντιλήφθηκε κάτι να μας ενημερώσει.
Η σιωπή είναι συνενοχή.
Σύμφωνα με το νέο νόμο 4039/12 αρ. 20 παρ. 2, η θανάτωση/κακοποίηση ζώου τιμωρείται ποινικά με φυλάκιση 1 έως 5 χρ. και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000 χιλ. ευρώ. Παράλληλα επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ (!!!), για κάθε ζώο και κάθε περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To trikalazoom.gr δίνει την δυνατότητα στους συμπολίτες μας να εκφράζονται ελεύθερα αλλά δεν υιοθετεί τα σχόλια κανενός.
Το περιεχόμενο διατίθεται ελεύθερα χωρίς περιορισμούς υπό τον όρο της παραπομπής στην αρχική του πηγή.
Ευχαριστούμε και καλή συνέχεια....