Post Top Ad

Δευτέρα, Μαρτίου 04, 2019

Η αιχμή της Ελληνικής καινοτομίας και τεχνολογίας στο MWC19

Βαρκελώνη, 28.02.2019. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Mobile World Congress 2019, της μεγαλύτερης παγκόσμιας εκδήλωσης της ψηφιακής επικοινωνίας, στην οποία η Ελλάδα συμμετείχε για 7η συνεχή χρονιά.

Η ελληνική συμμετοχή αποτελείτο από 37 εταιρείες και φορείς υποστήριξης, που παρουσιάστηκαν σε δύο εθνικά περίπτερα στον κεντρικό χώρο της έκθεσης και στην ειδική διοργάνωση 4YFN για τις startup. Φέτος, παρουσιάστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς των τεχνολογιών τουρισμού και smart cities.

Τα εγκαίνια του περιπτέρου πραγματοποιήθηκαν την πρώτη ημέρα, Δευτέρα 25/2, από τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, με τους Γρηγόρη Στεργιούλη, Προέδρο Entreprise Greece, Παντελή Αγγελίδη, Πρόεδρο ΣΕΚΕΕ & CEO Vidavo και Γιάννη Κωτσή-Γιανναράκη, Γενικό Διευθυντή του ΣΕΚΕΕ.
Όπως δήλωσε ο Υπουργός: «Η Ελλάδα στέλνει ξεκάθαρο σήμα προς την παγκόσμια κοινότητα ότι ανακάμπτει με όρους αξιοποίησης και διεύρυνσης των δυνατοτήτων που δίνουν οι νέες τεχνολογίες».

Επίσης, παρευρέθηκαν οι: Αγγελική Σγώρα και Σπύρος Παντελής, Αντιπρόεδροι ΕΕΤΤ, Στέλιος Ράλλης, Γ.Γ. Ψηφιακής Πολιτικής, Χρήστος Σίμος Γ.Γ. Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, Τάσος Τζήκας, Πρόεδρος ΔΕΘ-Helexpo & Πρόεδρος ΣΕΠΕ, Γιάννης Σύρρος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΠΕ, Γιώργος Στεφανόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΕΕΚΤ, καθώς και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών, μεταξύ των οποίων:
Γιώργος Μαρκατάτος Αντιπρόεδρος ΔΣ ΣΕΚΕΕ, Πάνος Οπλοποιός σύμβουλος της Υπουργού Τουρισμού σε θέματα ψηφιακής τεχνολογίας και πληροφορικής, Άλια Παπαναστασίου, Σύβουλος Οικονομικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Μαδρίτη, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, Σύμβουλος Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Μαδρίτη, του ΕΒΕΑ, των δομών υποστήριξης startups ΘΕΑ, INVENT ICT, egg, του ΕΜΠ κ.α.

Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν πραγματοποίησαν δεκάδες συναντήσεις με συνεργάτες από όλο τον κόσμο και στο 4YFN οι ελληνικές startups συμμετείχαν σε εκδηλώσεις δικτύωσης και συναντήσεις με δυνητικούς πελάτες και χρηματοδοτικούς φορείς που αναζητούν το επόμενο πρότζεκτ τους στη μεγάλη αυτή έκθεση καινοτομίας.

Εικόνες από το περίπτερο και τις διεθνείς επαφές:

Όπως κάθε χρόνο, στο ελληνικό περίπτερο στο MWC πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η γιορτή δικτύωσης και γνωριμίας “Taste the Greek Spirit”, στην οποία οι συμμετέχοντες συνάντησαν όλους τους συνεργάτες από την Ελλάδα και άλλες χώρες προσφέροντας εκλεκτά προϊόντα με ελληνική γεύση, που χορήγησαν οι: Ελληνικά Κελλάρια και Ι.Μ. Βατοπεδίου.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου έγιναν και σημαντικές συναντήσεις με διεθνείς αποστολές όπως της Ιορδανίας των πολιτειών της Ουάσιγκτον και του Ιλλινόις, του Hong Kong, της Ιταλίας, της Αυστρίας και της Κορέας.

Σε εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας έγινε συνάντηση με την αποστολή του Ισραήλ, όπου συζητήθηκε ένας οδικός χάρτης συνεργασίας.

Η βούληση αυτή εκφράστηκε με ενθουσιασμό από τον Πρόεδρο του Israel Export & International Cooperation Institute, Adiv Baruch που ζήτησε από τον Γενικό Διευθυντή του ΣΕΚΕΕ να κάνουν μαζί ένα συμβολικό πρώτο βήμα στη Βαρκελώνη και στη συνέχεια έφεραν σε επαφή τις οικονομικές ακολούθους των 2 χωρών στην Ισπανία για να διευκολυνθεί η δικτύωση των εταιρειών των 2 χωρών.

Στη συνομιλίες με τους εκπροσώπους του Department of Commerce και του οργανισμού Choose Wanshington της Πολιτείας της Washington, εκφράστηκε το ενδιαφέρον για στενότερη διασύνδεση με το ελληνικό οικοσύστημα και ιδιαίτερα για την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών. Ιδιαίτερης σημασίας για την ανάπτυξη μιας ουσιαστικής συνεργασίας ανάμεσα στα δύο μέρη ήταν η συνάντηση, με την κ. Erin Park, Director του Korean National IT Industry Promotion Agency.

Η ελληνική συμμετοχή συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το Enterprise Greece και τον ΣΕΚΕΕ, με την υποστήριξη του ΣΕΠΕ, του Corallia, της HETiA και της ΕΕΚΤ, την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της ΓΓΕΤ καθώς και την υποστήριξη των ΣΕΠΕ, Corallia, ΕΕΚΤ, HETiA, ΕΒΕΑ, egg, INVENT, ΘΕΑ, Attica Reg. Fund, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας και της προσέλκυσης επενδύσεων για τον κλάδο της τεχνολογίας. Αποτελεί την μεγαλύτερη συστηματική παρουσία της Ελλάδας σε διεθνή τεχνολογικά γεγονότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To trikalazoom.gr δίνει την δυνατότητα στους συμπολίτες μας να εκφράζονται ελεύθερα αλλά δεν υιοθετεί τα σχόλια κανενός.
Το περιεχόμενο διατίθεται ελεύθερα χωρίς περιορισμούς υπό τον όρο της παραπομπής στην αρχική του πηγή.
Ευχαριστούμε και καλή συνέχεια....