Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων που τους έχουν χακάρει το κινητό και φυσικά δεν είναι εύκολο να το διαπιστώσει κάποιος μόνος του. Αν το υποψιάζεσαι κι εσύ, πρέπει να προσέξεις κάποια πράγματα.
Οι experts έχουν προνοήσει και έχουν συγκεντρώσει όλα τα σημάδια που καλό είναι να σε βάλουν σε υποψίες. Μία από τις πιο συνηθισμένες τακτικές που χρησιμοποιούνται, είναι μέσω e- mail ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) και μηνυμάτων e-mail (malspam) που περιέχουν κακόβουλους συνδέσμους ή συνημμένα αρχεία. Μόλις το θύμα κάνει κλικ στο συνημμένο ή στον σύνδεσμο, ο οποίος στη συνέχεια «κατεβάζει» το κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή του, αυτό «ανοίγει την πόρτα» στους χάκερς. Οι ενδείξεις όμως, ότι κάτι δεν πάει καλά, είναι πολύ περισσότερες.
7 ύποπτα σημάδια ότι έχουν χακάρει το κινητό σου
Η συσκευή σου στέλνει ή δέχεται περίεργα μηνύματα
Αν φίλοι σου δεχτούν μηνύματα από το κινητό σου, τα οποία εσύ δεν έχεις στείλει, κάτι δεν πάει καλά. Το ίδιο ισχύει και με τα email. Παρομοίως, το να λαμβάνεις μηνύματα τα οποία δεν προορίζονται για σένα είναι ένα σημάδι αρνητικό.
Γίνεται εγκατάσταση νέων εφαρμογών, χωρίς να το έχεις επιλέξει
Παρόλο που ο κατασκευαστής της συσκευής σου έχει το δικαίωμα να εγκαταστήσει κάποια νέα εφαρμογή, κατά την διάρκεια ενός update του λογισμικού σου, αν κάποια εμφανιστεί σε άσχετο χρόνο τότε θα πρέπει να υποπτευθείς ότι κάτι δεν πάει καλά. Καλό θα είναι να μην ανοίξεις τη νέα εφαρμογή, μέχρι να κάνεις ένα Google Search και να βεβαιωθείς για το τι πρόκειται.
Ο λογαριασμός του κινητού σου έρχεται «φουσκωμένος»
Οι επιτήδειοι hacker μπορούν να εκμεταλλευτούν κάποια αδυναμία της συσκευής σου και να κάνουν κλήσεις σε γραμμές του εξωτερικού που χρεώνουν υπέρογκα ποσά. Το ίδιο ισχύει και για τα μηνύματα...
Η μπαταρία της συσκευής σου, τελειώνει πολύ γρήγορα
Σίγουρα, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κινητού σου πέφτει με τον καιρό, αλλά αν παρατηρήσουμε μια απότομη αλλαγή, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάποιο κακόβουλο λογισμικό τρέχει στο background, καταναλώνοντας πιο γρήγορα την μπαταρία.
Η συσκευή σου ζεσταίνεται πιο πολύ από το συνηθισμένο
Όπως και πριν, όταν κάποιο κακόβουλο λογισμικό τρέχει συνεχώς στο background, προκαλεί την θέρμανση του επεξεργαστή, σε επίπεδα που πλέον γίνεται αντιληπτό ότι κάτι συμβαίνει.
Κάποια websites φαίνονται διαφορετικά από πριν
Πολλά malware προγράμματα «διαμεσολαβούν» ανάμεσα στον browser της συσκευής σας και το διαδίκτυο, «διαβάζοντας» έτσι όλα τα δεδομένα που στέλνετε και λαμβάνετε. Αυτή η λειτουργία μπορεί να επηρεάσει το πως φαίνονται μερικά websites.
Κάποιες εφαρμογές σταματούν να λειτουργούν κανονικά
Αν αυτό συμβεί, μπορεί το malware να προσπαθεί να υποκλέψει δεδομένα από αυτές, επηρεάζοντας έτσι την ομαλή λειτουργία τους.
Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
https://www.newsnowgr.com/article/1439663/mipos-sou-exoun-xakarei-to-kinito-kai-den-to-xereis-ta-7-simadia.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
To trikalazoom.gr δίνει την δυνατότητα στους συμπολίτες μας να εκφράζονται ελεύθερα αλλά δεν υιοθετεί τα σχόλια κανενός.
Το περιεχόμενο διατίθεται ελεύθερα χωρίς περιορισμούς υπό τον όρο της παραπομπής στην αρχική του πηγή.
Ευχαριστούμε και καλή συνέχεια....