Post Top Ad

24 Μαΐου 2024

7ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ - Μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας - Τη διδασκαλία παρακολούθησαν 35 περίπου φιλόλογοι των Γυμνασίων του ν. Τρικάλων


Τη Μαρίζα Φουντοπούλου, καθηγήτρια στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), υποδέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρικάλων, ύστερα από πρόσκληση του Σχολικού Συμβούλου Φιλολόγων του ν. Τρικάλων Δρ Αγαθοκλή Αζέλη και του Δημητρίου Γέρμανου, φιλολόγου του σχολείου.


Η κα Φουντοπούλου πραγματοποίησε δύο δίωρες δειγματικές διδασκαλίες στα τμήματα Α2 και Α3 του σχολείου, στο μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και στο μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας.

Τη διδασκαλία παρακολούθησαν 35 περίπου φιλόλογοι των Γυμνασίων του ν. Τρικάλων και οι φιλόλογοι του σχολείου. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση για τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών και για το νέο Πρόγραμμα Σπουδών στο Γυμνάσιο, επόπτρια και επιστημονική υπεύθυνη του οποίου είναι η κα. Φουντοπούλου. Η καθηγήτρια ανέδειξε τα προβλήματα που ανακύπτουν κατά τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών και τα εργαλεία και τις τεχνικές μέσω των οποίων μπορούν να ξεπεραστούν οι κάθε είδους δυσκολίες. Τόνισε, όμως, ότι πέρα από τη δυσκολία, είναι επιτακτική ανάγκη το να διδάσκονται Αρχαία Ελληνικά στα σχολεία και να παρουσιάζεται στη νέα γενιά ο λόγος των προγόνων μας. Τέλος, επεσήμανε συγκινημένη ότι από τα Τρίκαλα και το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο ξεκίνησε πριν από δυόμισι περίπου χρόνια τις επισκέψεις της και τις διδασκαλίες της σε 120 σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου και στο ίδιο σχολείο ολοκληρώνεται αυτή η πορεία.



Οι εκπαιδευτικοί και η Δ/ντρια του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων, κα Κουράκου Γεωργία, ευχαριστούν την κα Φουντοπούλου και την περιμένουν ξανά στο μέλλον, όπως υποσχέθηκε, μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της εφαρμογής του νέου ΠΣ των αρχαίων ελληνικών σε όλα τα Γυμνάσια της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To trikalazoom.gr δίνει την δυνατότητα στους συμπολίτες μας να εκφράζονται ελεύθερα αλλά δεν υιοθετεί τα σχόλια κανενός.
Το περιεχόμενο διατίθεται ελεύθερα χωρίς περιορισμούς υπό τον όρο της παραπομπής στην αρχική του πηγή.
Ευχαριστούμε και καλή συνέχεια....