Post Top Ad

Πέμπτη, Αυγούστου 22, 2024

ΒΙΡΒΕΙΑ 2024, ΚΡΑΝΙΑ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα Βίρβεια 2024 στην  Κρανιά Ασπροποτάμου. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο Κρανιώτη λαϊκό ποιητή Κώστα Βίρβο και συνδιοργανώθηκε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, το Δήμο Μετεώρων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρανιάς.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη σύντομη παρουσίαση της ζωής του Βίρβου από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Σμιξιώτη Φανή. Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η τοποθέτηση της κ. Χρύσας Ντιντή, αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε «πως το έργο του Βίρβου αποτελεί ένα από τα μεγάλα κλαδιά στο δέντρο της ελληνικής μουσικής». Συγκινητική επίσης ήταν η επιστολή της οικογενείας Βίρβου η οποία ζήτησε να γίνει αφιέρωση στα αδέλφια του Βίρβου με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο της αδελφής του Έλλης.  Χαρακτηριστικά έγραψαν «…ο Κώστας Βίρβος αγαπούσε βαθιά την αδελφή του, με την οποία, καθώς και με τον αδελφό του, είχε μοιραστεί πολλά καλοκαίρια στην Κρανιά, όπου σήμερα λαμβάνουν χώρα τα Βίρβεια. Για τον λόγο αυτό, θα παρακαλούσαμε στο πλαίσιο της φετινής εκδήλωσης, στις 19 Αυγούστου 2024, να αφιερωθούν στη μνήμη των αδελφών οι στίχοι του Κώστα Βίρβου σε μουσική του Απόστολου Καλδάρα, που πρώτα ερμήνευσε η Πόλυ Πάνου: "Τ’ αδέλφια δεν χωρίζουνε":

"Είμαστ’ αδέρφια, μιας μάνας γέννα,

στις φλέβες τρέχει το ίδιο αίμα.

Κι αν χώρια τώρα σαν ξένοι ζούμε,

πάλι μια μέρα θ’ αγκαλιαστούμε."

Ήταν μια μαγευτική βραδιά. Τιμήσαμε τον Βίρβο, χαρήκαμε, τραγουδήσαμε και χορέψαμε με τα αξεπέραστα τραγούδια του.  Απολαύσαμε διπλά τη συναυλία αφού το  αυγουστιάτικο φεγγάρι φώτιζε τον τόπο  και οι μελωδίες του σχήματος "Λαϊκή Μπάντα Τρικάλων"  γέμισαν το χωριό με χαρούμενες νότες και τραγούδια. Ευχαριστούμε πολύ τους μουσικούς και τραγουδιστές: Μιχάλη Ταμπούκα, Αχιλλέα Τσιακμάκη, Ειρήνη Καραβασίλη και Βάιο Κρικέλη.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους   οι: Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρύσα Ντιντή,  ο Αντιδήμαρχος Μετεώρων κ. Χύμας,  ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Καπανιάρης, ο αιρετός πρόεδρος της Κρανιάς κ. Σωτηρίου, ο ιερέας του χωριού Γέροντας Διονύσιος, εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, επισκέπτες από τα διπλανά χωριά, Κρανιώτισσες και Κρανιώτες και τους ευχαριστούμε όλους θερμά. 

Η συναυλία τελείωσε με το τραγούδι «Της γερακίνας γιος» το οποίο ενθουσίασε το κοινό, όλοι χειροκροτούσαν και  ανανέωσαν το ραντεβού τους για τα ΒΙΡΒΕΙΑ 2025.

Και του χρόνου με Υγεία!

Καλό υπόλοιπο Καλοκαίρι!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To trikalazoom.gr δίνει την δυνατότητα στους συμπολίτες μας να εκφράζονται ελεύθερα αλλά δεν υιοθετεί τα σχόλια κανενός.
Το περιεχόμενο διατίθεται ελεύθερα χωρίς περιορισμούς υπό τον όρο της παραπομπής στην αρχική του πηγή.
Ευχαριστούμε και καλή συνέχεια....