Post Top Ad

2 Αυγούστου 2024

Δημιουργια τοπικού ιστορικού μουσειου "Η γωνία του Ιεροψάλτου "


 

Αγαπητοί συνάδελφοι ιεροψάλτες αρωγα μέλη και φίλοι της Βυζαντινής Μουσικής. Το Σωματείο Ιεροψαλτών Τρικάλων στο πλαίσιο μίας δράσεως που περιλαμβάνει συλλογή παλαιών τονοδοτών (διαπασών, ισοκρατων κλπ) και βιβλίων Βυζαντινής μουσικής ή χειρογραφα κείμενα που βρίσκονται στην κατοχή παλαιών ιεροψαλτών ή συγγενών τους και δεν τα χρειάζονται, μπορούν να τα φέρουν καθ να τα δωρισουν στο Σωματείο Ιεροψαλτών Τρικάλων Το γραφείο του Σωματείου Ιεροψαλτών βρίσκεται στην οδό Μπότσαρη 2 (στο κτίριο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον 2ο όροφο) ή σε συνεννόηση με τον πρόεδρο Αθανάσιο Δημητρίου (τηλ 6974955507) ή τον ταμία Ευθύμιο Σπύρου (τηλ 6972220523) ώστε να τα παραλάβουν από κάποιο σημείο. Έτσι, με τον τρόπο αυτόν θα γίνει ενα βήμα για τη διάσωση της μουσικής ιστορίας της περιοχής μας που είναι μεν πλούσια, αλλά παραμένει εν πολλοίς ανεξερεύνητη.
Υ.Γ. 1Σε ολες τις δωρεές να δίνεται σχετική βεβαίωση παραχώρησης της δωρεάς από το Σωματείο και θα καταγράφονται στο σχετικό βιβλίο.
2 Δωρητής θα μας φτιάξει βιβλιοθήκη όπου θα υπάρχει και ειδική βιτρίνα που θα φιλοξενεί τα δωρηθεντα αντικείμενα όπου και θα αναγράφονται τα ονόματα των κατόχων Ιεροψαλτών από τους οποίους προήλθαν .
Εκ του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To trikalazoom.gr δίνει την δυνατότητα στους συμπολίτες μας να εκφράζονται ελεύθερα αλλά δεν υιοθετεί τα σχόλια κανενός.
Το περιεχόμενο διατίθεται ελεύθερα χωρίς περιορισμούς υπό τον όρο της παραπομπής στην αρχική του πηγή.
Ευχαριστούμε και καλή συνέχεια....